Медвинська громада
с.Медвин, Білоцерківський район, Київська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завдяки діям АМУ збільшено розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при будівництві за бюджетні кошти

Дата: 01.03.2018 12:37
Кількість переглядів: 814

Розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів за бюджетні кошти, а також за кошти державних і комунальних підприємств, установ та організацій, кошти кредитів, наданих під державні гарантії, сьогодні визначається на підставі наказу Мінрегіону від 20.10.2016 № 281 «Про затвердження Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів».

Асоціація міст України під час офіційного погодження проекту цього наказу, запропонувала надати можливість органам місцевого самоврядування самостійно визначати розмір кошторисної заробітної плати, коли будівництво здійснюється за кошти місцевих бюджетів. Мінрегіон визнав ці пропозиції обґрунтованими та  врахував їх в  остаточному тексті наказу.

Мінрегіон листом від 03.04.17 р. № 7/15-3463 на 2017 рік визначив орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати від 3590 до 5500 гривень, що відповідає середньому розряду складності робіт у будівництві 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах.

Але з часом виникла необхідність перегляду  розміру кошторисної заробітної плати, оскільки зарплата у приватному секторі значно зросла.

За ініціативи Чернігівського міського голови А.В. Атрошенка було проведене письмове опитування членів Правління Асоціації міст України щодо необхідності збільшення розміру кошторисної заробітної плати. Пропонувалося її збільшити до 7500 грн. В результаті, Правління АМУ 27 грудня 2017 року схвалило Рішення № 1 про доцільність підняття розміру кошторисної заробітної плати і Виконавча дирекція АМУ звернулася до Мінрегіону з відповідною пропозицією.

Враховуючи актуальність проблеми та з метою обговорення шляхів її розв’язання, Мінрегіон 19 лютого 2018 року провів нараду,  у якій взяли участь представники Асоціації міст України, експертного середовища а також за допомогою відеозв’язку – представники всіх обласних державнихх адміністрацій.

За результатами проведеної наради, листом Мінрегіону визначено новий орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати на 2018 рік - від 5 500 грн до 7 500 грн - який на сьогодні відповідає визначеним органами місцевого самоврядування розмірам, зокрема, у Києві – 7 500 грн, Чернігові – 7 175 грн, Львові – 6 050 грн, Хмельницькому – 7 000 грн, Броварах – 5 500 грн.

 Асоціація міст України і надалі буде активно відслідковувати необхідність коригування розміру кошторисної заробітної плати на будівництві та співпрацюватиме з Мінрегіоном з метою вирішення актуальних проблем органів місцевого самоврядування.

Галузь: 

ЖКГ
Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь